Leden vertellen

De aanhouder wint... soms

Scharlakenhoffers rijden in de prijzen bij Recreantenmarathon

Afgelopen woensdag 28 februari werd de derde en laatste recreantenmarathon gereden in Kardinge. Deze  wedstrijden worden georganiseerd door de KNSB gewest Groningen en worden bijna professioneel ondersteund door diverse vrijwiligers. Er is tijdmeting, een jury en de rijders krijgen startnummers. Er zijn avondprijzen en een algemeen klassement. Wat wil je als trimmer nog meer.

Namens Scharlakenhof deden Ronnie Korthuis, Pien en Cornelis mee. Helaas moest Ronnie de laatste avond verstek laten gaan anders was hij een podiumkandidaat geweest. Het aantal deelnemers was de laatste wedstrijd erg beperkt , vanwege de krokusvakantie en de concurrentie van natuurijs overdag.  Ongeveer 15 mensen gingen van start, waaronder 2 dames. Door de kou werd het een  slijtageslag over 25 minuten en 3 rondes. Door tempoverschillen viel de groep al snel uiteen en helaas kwam Pien daardoor ook na 15 minuten ten val. Een uitlooppoging van mij werd vlak voor de finale te niet gedaan door de resterende 5 rijders in de kopgroep. Dus kans verkeken op een podiumplek, want de pijp was leeg.

Omdat ik wel goed gereden had, ging ik met een goed gevoel van het ijs. Ook Pien was tevreden, want ze had de wedstrijd kunnen uitrijden. We hebben allebei dit seizoen duidelijk progressie geboekt. In de kleedkamer was ik vervolgens een beetje aan het napraten over de wedstrijd toen opeens iemand de kleedkamer binnen viel en mijn naam riep: je moet komen. Verbaasd kwam ik naar buiten,”wat is de bedoeling?”. Man, je bent 3e geworden in het algemeen klassement! De andere twee stonden al met bloemen en een medaille op het podium. Ik kreeg mijn medaille ook omgehangen , twee kussen van een vrouwelijk jurylid en tenslotte nog een bos bloemen. Om dat op je 55e een keer mee te maken, is toch wel hartstikke leuk. En dat Pien als jong talent ook meteen in de prijzen viel, maakte het een dubbel succes. Voor ons beide gold dat we zonder een wedstrijd te winnen toch in de prijzen vielen; maar wel gewoon door te gaan !      

Als je volgend  seizoen lekker op dreef bent, doe dan ook mee. Het ijs ligt er vaak perfect bij en de wedstrijd brengt soms onvermoede krachten in jezelf naar boven. Kansen genoeg voor fitte Scharlakenhoffers, zeker voor dames.

Groeten,

Cornelis

 

 


12mrt

Russische Beer in Maart

Lekker ijs in maart!!  Het was een bijzondere week in maart , waarbij een Russische beer ons tracteerde op een ijs-toetje. Op diverse...

Weissensee
14feb

Weissensee

Doel niet bereikt, missie toch geslaagd!   Voor het 4e achtereenvolgende jaar vertrok ik op 31 januari met Skate4AIR naar de Weissensee...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren