Leden vertellen

Ronde tellen?

Hoe werkt dat toch die ronden teller???

 

Na de training turen diverse schaatsers op hun smartphone en worden direct druk gegevens uitgewisseld en vergeleken. Soms ontstaat grote onrust als blijkt dat de electronica gefaald heeft en de blijkt dat de nieuwe records niet zijn geregistreerd! Hoe worden al die tijden geregistreerd en wat heb je nodig om ook aan deze digitale wedstijd mee te kunnen doen?

Wat wordt er geregistreerd?

Op veel schaatsbanen in Nederland kun liggen bij de start/finish lijn sensoren die registreren als je voorbij komt met een zogenaamde transponder. Een trans-wat? Een transponder: een plastic blokje van zo’n 4 centimeter groot met een USB aansluiting. Op de ijsbanen in Nederland wordt meestal gebruik gemaakt van de Mylaps ProChip Flex, zie foto hieronder  

 

Deze Pro-chips zijn te koop via https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html, maar met alleen de chip ben je er nog niet. Je moet ook een 1, 2 of 5 jaar contract afsluiten met MyLaps om gebruik te kunnen maken van de service voor het meten van je doorkomsttijden.

 

kiezen voor langere duur van je contract is wel veel goedkoper!

 

Hoe kan ik dan zien hoe snel ik schaats?

Op veel ijsbanen (Heerenveen, Leeuwarden, Nijmegen) kun je op het scorebord naast de baan direct je eigen naam + rondetijd zien, helaas is dat in Kardinge niet zo. Je moet dus gebruik maken van de mylaps website om je trainings rondjes inzichtelijk te maken. Dat kan via een app op je telefoon van Mylaps Speedhive of via de website https://speedhive.mylaps.com/Profile . In Biddinghuizen is geen MyLaps registratie!

 

Kan ik de snelheid niet gewoon bijhouden Strava of via een sporthorloge met GPS?

Helaas werkt de GPS niet goed op de meeste schaatsbanen en krijg je niet de mooie patronen die je gewend bent van hardlopen of fietsen. Je kunt wel na een schaatstraining via http://www.vinksite.com de gegevens van je Mylaps ProChip opvragen (als je je profiel openbaar hebt ingesteld) en die gegevens exporteren naar Strava.

 

Je rondjes worden dan zo mooi afgebeeld alsof je buiten loopt. Voor de echte fanatiekelingen kun je op vinksite met het hartje boven aan de pagina zelfs je hartslag van een Garmin, Polar, TomTom of Suunto horloge ophalen en gecombineerd naar Strava of Facebook sturen. Ook dan moet het profiel van je hartslag- activiteit “ openbaar “ zijn.

 

En dan ziet het er op Strava superstrak uit!

Vergeet niet om ook gewoon lekker te schaatsen en natuurlijk aan de koffie even te laten zien wat je snelste ronde was, met of zonder digitaal bewijs!


Weissensee
14feb

Weissensee

Doel niet bereikt, missie toch geslaagd!   Voor het 4e achtereenvolgende jaar vertrok ik op 31 januari met Skate4AIR naar de Weissensee...

Was ik maar eerder begonnen.....
05dec

Was ik maar eerder begonnen.....

Ik zal mij even voorstellen ben Jeroen de Grijs geboren in Groningen en opgegroeid in Haren (tuindorp) van kinds af aan al in aanraking...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren