Leden vertellen

Was ik maar eerder begonnen.....

Ik zal mij even voorstellen ben Jeroen de Grijs geboren in Groningen en opgegroeid in Haren (tuindorp) van kinds af aan al in aanraking gekomen met de schaatsvereniging Scharlakenhof.  Kon eigenlijk ook niet anders Lammert, Aalderik en Henk Huitema waren schoolvriendjes die bij hun geboorte al konden schaatsen. Mijn ouders hebben wel elk jaar een schaatskaart gekocht (in mijn beleving). Geweldig om naar de ijsbaan te gaan paar rondjes schaatsen. Om vervolgens de kantine in te duiken om kwast, snoep te kopen en op te warmen en weer naar buiten. Eerst op friese doorlopers en aantal jaren later op echte noren. Schaats overigens nog steeds op noren zonder klappers. 

Lammert Huitema vroeg mij eens waarom ga je niet mee naar Finland? Hoezo Finland nou het is daar gezellig en kist scheuvel'n 200 km. Nou dat leek mij wel wat. Die gezelligheid dat klopte wel: tot 7 uur op stap terwijl de start ook om 7 uur was! Het 1e jaar slechts 75 km geschaatst. Maar dacht dat moet toch anders, moest meer fietsen race fietsje gekocht via Gerrie Takens en ik aan het fietsen zo'n 10 keer per jaar. 

Ondertussen heb ik 8 keer de 200 km uit gereden. Maar schaatsen zonder techniek is een stuk moeilijker, eindelijk na 53 jaar  toch voor het eerst op schaatsles. Na 4 lesjes kom ik er achter dat ik echt niet kan schaatsen, maar iedere verbetering is meegenomen op het Finse ijs.

Nu alweer zin om aanstaande vrijdag een lesje te nemen. Was ik maar vlak na mijn geboorte met schaatsen begonnen.

 

Jeroen onderweg in Finland


Ronde tellen?
27jan

Ronde tellen?

Hoe werkt dat toch die ronden teller???   Na de training turen diverse schaatsers op hun smartphone en worden direct druk gegevens...

Even voorstellen: Peter Jan
05dec

Even voorstellen: Peter Jan

Ik ben Peter Jan Brouwer. Trainer bij de Scharlakenhof. Ik leerde schaatsen op de Drentse hoofdvaart. Op ijshockeyschaatsen, twee maten...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren