Lopen / Zomertraining

Zodra het ijs in Kardinge gesmolten is, wordt gestart met de zomer looptraining. Dit is een allround looptraining van anderhalf uur op de maandagavond. Er wordt gestart bij de sporthal in Glimmen. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar wordt tijdens de training een parcours afgelegd over natuurlijke paden en wegen in de bossen, polder, over de es of op de verharde wegen in en rond het dorp en langs de doorgaande wegen. Het verschil in omgeving speelt een grote rol bij de variatievormen die toegepast worden tijdens de training.

De training richt zich op de conditie en op het oefenen van de schaatsbewegingen. Conditioneel wordt gewerkt met diverse loopvormen zoals: duurloop, interval, pyramide, sprint- en estafettevormen.

loopgroep_4_juli_2016.jpg


Deze loopvormen worden afgewisseld met blokjes van meer of minder schaatsspecifieke trainingsvormen: schaatssprongen, valbewegingen, strekdoor-technieken, trainen van diep zitten in statische houding en in vloeiende, nagebootste schaatsbewegingen, maar ook: dribbelen, huppelen, galop, zijwaartse galop en rug en buikspieren. Het niveau van deze trainingen is zelfdifferentiërend zowel voor de conditie, als de schaatsspecifieke oefenvormen. De ene sporter kan sneller, dieper, meer of verder dan de ander. Dit is echter geen probleem want de trainer zorgt er altijd voor dat de groep zich kan hergroeperen. Samen uit, samen thuis. Op deze manier is het jongere, oudere, beginnende of gevorderde Scharlakenhoflid helemaal klaar voor een nieuw schaatsseizoen.