Schaatsen

Van begin oktober tot halverwege maart wordt er door Scharlakenhof geschaatst in Kardinge, Groningen. De meerderheid van de schaatsers schaatsen geen wedstrijden, daarom wordt er getraind op de trimmersuren. Deze zijn op dinsdag- en donderdagavond. Tijdens deze trimmersuren zijn twee trainers aanwezig, één voor de snelle rijders en één voor de minder snelle rijders. 

Iedere donderdagavond na de training wordt er in de skihut van Kardinge nog gezellig nagezeten.

Scharlakenhof heeft ook een volwassenen trainingsgroep voor de woensdagochtend. Deze groep heeft twee intensiteit niveaus onder leiding van ervaren trainers. Na iedere training wordt gezamenlijk koffie gedronken in Kardinge.

Naast de trimmersuren op de dinsdag- en donderdagavond en de woensdagochtend-groep is er elke vrijdag op de 400-meterbaan tussen 17.00 en 18.15 uur het ouder/kind schaatsen onder leiding van een trainer in verschillende prestatie en deskundigheidsniveaus. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om mee te komen trainen. Voorwaarde voor zowel volwassenen als kinderen is dat ze minimaal een uur op de 400 meter baan zelfstandig mee kunnen trainen.


Posted by Ronnie Korthuis on vrijdag 20 november 2015
Scharlakenhof: 13 nov. 2015
Film: Wim ten Have
Bewerking: Bas KorthuisScharlakenhof 10 dec. 2015
Film: Kees Barlagen

Onze sponsoren