Actuele informatie schaatstocht

Toertocht schaatsen


Elk jaar kijken we weer met spanning naar de temperaturen in de winter. Is het ijs al dik genoeg? Als het echt hard gaat vriezen organiseert Schaatsvereniging Scharlakenhof de PaterswoldeMeerToertocht.

update 27 februari 2018: het ijs is nog niet veilig! zie ook het filmje van 26 feb. We raden af om het ijs op te gaan, maar als je het wilt wagen neem dan in elk geval de juiste uitrusting, touw, priemen etc mee. En ga niet alleen!

Na overleg hedenavond 27 februari is besloten dat dit weekend GEEN Paterswolde Meer Toertocht kan worden verreden omdat de omstandigheden dat niet toelaten en het ijs nog te onbetrouwbaar is. 

Update 2 maart: er wordt op meerdere plaatsen op het meer geschaatst. Er zijn nog wel onbetrouwbare plekken en windwakken. Door stuifzand zijn er ruwe plekken ontstaan. Er is geen uitgezette tocht. Op sommige plekken is een baan(tje) geveegd.

Onze ijsmeesters houden het ijs nauwkeurig in de gaten. Voor vragen over de organisatie kunt u mailen naar pwmt@svscharlakenhof.nl

7 maart 2018. Het waren drie dolle dwaze dagen. Helaas geen PWM toertocht maar wel even lekker op natuurijs gestaan. In de onderstaande gallerij zijn foto;s toegevoegd van activiteiten van scharlakenhoffers.


Via de website schaatsen.nl/natuurijs kunt u zien welke ijsbanen er geopend zijn.

Foto's ijsplezier 2018 PWM en Sassenhein

Foto's van eerdere toertochten Scharlakenhof

Paterwoldsemeercommissie

Nol Molenaar Voorzitter
Fred Lahuis Secretaris
Gerard van der Veen Penningmeester
Wijnand Aalderink Commissie lid
Reindert Eringa Commissie lid
Wim Schot Commissie lid
Rens Bonekamp Commissie lid
Jeroen de Grijs Commissie lid

Onze sponsoren