Nieuws

Behoud Kardinge: teken de petitie!

Behoud Kardinge: teken de petitie!

Je hebt het vast meegekregen: In Groningen is een serieuze discussie ontstaan over het voortbestaan van ijsbaan Kardinge. De gemeente wil investeren in een nieuwe ijsbaan maar vindt dat andere gemeenten in de regio ook moeten bijdragen omdat de ijshal anders niet exploitabel is. Daarom is ook onze schaatsclub in actie gekomen. 

Behoud Kardinge: Teken de petitie!

De Groningse en Drentse schaatsverenigingen hebben zich verenigd en strijden voor het behoud van Kardinge. Ook de KNSB gewesten Groningen en Drenthe doen mee. En natuurlijk heeft onze vereniging zich hierbij aangesloten. Vanuit het bestuur nemen we deel aan de overleggen (werkgroep) en aan alle acties. De eerste was het starten van een petitie voor het behoud. Je kunt deze hier nog steeds ondertekenen! 

Aanbieden petitie: kom naar de Grote Markt op woensdag 19 juni

Op woensdag 19 juni gaan we de petitie aanbieden aan de gemeente. Bedoeling is dat er dan zoveel mogelijk mensen naar de Grote Markt komen om deze actie kracht bij te zetten. Dus trek je clubkleding aan en kom ook!

 

Andere acties zijn onder meer het maken van een Bidbook namens alle verenigingen, een opiniestuk in DvhN, het voeren van gesprekken met diverse raadsfracties en het indienen van een verzoek voor burgeragendering.  

We houden je op de hoogte van de voortgang!