Nieuws

Conclusies enquête nieuwe woensdagavond fietsgroep

Conclusies enquête nieuwe woensdagavond fietsgroep

Op de enquête voor een nieuwe wo-avond fietsgroep hebben 16 belangstellenden gereageerd. Dit aantal is voldoende om de groep mee te starten.

De geïnteresseerde deelnemers zijn redelijk verdeeld over de huidige verschillende woensdagmorgen fietsgroepen. Verwacht mag worden dat er geen leegloop  zal zijn in de wo-morgen-groep, wel wat afname.

Uit de enquête komt naar voren dat de deelnemers met een gewenste snelheid van 29-32 km/u willen rijden, een voorkeur hebben voor een afstand van 50-60 km met een beperkt aantal vaste routes.

Verdeling voorkeur starttijd:

  • 17.30 uur 12%
  • 18.00 uur 38%
  • 18.30 uur 38%
  • 19.00 uur 12%

Voorstel starttijd:  We beginnen de eerste keer om 18.00 uur en hebben dan even een inventarisatie met de groep van (on)mogelijkheden en leggen dan de tijden voor het vervolg vast.

4 deelnemers hebben te kennen gegeven vaste kopman/-vrouw te willen zijn. Op een groep van 16 deelnemers wat weinig, maar dit lost zich in de praktijk ongetwijfeld op.

Inzet is een sociale houding in de fietsgroep. Dat werkt 2 kanten op. In principe passen we snelheid aan als het te hard gaat en dat er duidelijk wordt gecommuniceerd. Het betekent ook dat je geen rem wilt zijn in de groep en als dat wel zo blijkt uit te pakken zelf ook conclusies trekt.

Voor de rol van wegkapitein hebben zich aangemeld:  Nol Molenaar, Agnes Poelman, Hans Duym en Pieter Lubbert.

Start van de eerste woensdagavondrit is op woensdag, 29 maart, 18:00 uur vanaf het tramhokje.

De wo-avondritten zullen worden aangekondigd in de Cyql-app, tevens voorzien van de route, incl. mogelijke (tussen)sprints en hergroeperingspunten.

Met vriendelijke groet,

de fietscommissie.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen